Annata 365 for Dynamics

Annata 365 for Dynamics är en paketerad industrispecifik lösning som tar hand om dyra individer* genom hela värdekedjan – från konfiguration till skrotning.

Lösningen är djupt inbäddad i ekosystemet runt Microsoft Dynamics 365 och erbjuder funktionalitet som hjälper tillverkare, distributörer, återförsäljare och uthyrare att möta de utmaningar som ställs på branschen i dag. Det kan handla om IoT, AI och molntjänster. Se till att alla anställda i din organisation, oavsett roll, har tillgång till mobila applikationer som ger dem möjlighet att utföra sina processer professionellt, exakt och i rätt tid – var de än befinner sig.

*Vi använder termen ”dyr individ” för att beskriva något som har ett serienummer. Det kan vara en bil, en trailer eller motorcykel. Det kan också vara en industri- skogs- eller jordbruksmaskin. Eller till och med ett handverktyg.

Funktionalitet i Annata 365 for Dynamics

Orango är exklusiv leverantör av Annata 365 och tillsammans med Microsoft och Annatas internationella leveransorganisation kan Orango erbjuda organisationer som jobbar med dyra individer att:

 • Snabbt komma i gång med standardiserade affärsprocesser för er bransch och gör er mer agila gentemot den ständigt föränderliga omvärlden.
 • Bli lättrörliga för att snabbt kunna ställa om verksamheten efter ny teknik eller ändrade kundbehov
 • Fullt ut integrera alla de viktigaste affärsprocesserna
 • Förstärka ert engagemang gentemot era kunder på alla nivåer
 • Ha ständig tillgång till global realtidsdata via Power BI på försäljning, affärsmöjligheter och trender.
 • Skapa en proaktivitetet för varje enskild individ för att förebygga fel
 • Förflytta flera befintliga sönderanpassade system till en standardiserad lösning i molnet.
 • Öka kundnöjdheten och de anställdas produktivitet genom den att integrera alla de viktigaste affärsprocesserna i affärssystemet.
  D365 Value Chain Swe3
  Ett axplock av funktionaliteten i Annata 365 for Dynamics

  Kunder och referenser

  De exempelkunder och referenser som nämns nedan är utvalda för att visa på bredden och variationen hos de olika bolag som har nytta av Annata 365 for Dynamics.

  En amerikansk tillverkare av semesterfordon

  Detta är ett företag med över 1600 anställda och nästan 600 återförsäljare. Deras olika avdelningar arbetade tidigare med tre tungt anpassade och icke-flexibla affärssystem. Deras mål var att eliminera så många system de kunde och samla så många processer som möjligt i ett och samma system. Lösningen blev Annata 365 for Dynamics i vilket de kunde konsolidera hela sin tillverkning, återförsäljarportal samt reservdels- och garantihantering i en enda plattform. De uppskattar att bara arbetet med garantianspråk reducerats till hälften efter övergången till Annata, och de har dessutom märkt en avsevärd minskning av felaktiga eller för stora garantiutbetalningar.

  Brimborg – europeisk fordonsdistributör och återförsäljare

  Brimborg har en lång historia med Annata och utnyttjar systemet till fullo. De sköter import, distribution, försäljning och service för flera olika fordonsmärken i ett och samma system – Annata 365 för Dynamics. De har optimerat och digitaliserat affärsprocesser i både ERP och CRM genom omfattande modernisering av såväl back-office som i gränssnittet ut mot användarna.

  På bara fem månader lyckades de förflytta processerna från samtliga äldre system som hade hand om import, distribution, försäljning och eftermarknad in till en enda plattform. Detta trots att man distribuerar bilar och andra transportmedel från fler än tio olika fabrikat (Volvo Cars, Ford, Citroën, Mazda, Volvo Trucks, Volvo Bus & Volvo CE m.fl.).

  Alla våra DMS-processer stöds lika bra eller bättre i Annata 365 jämfört med våra tidigare systemlösningar. Från dag ett har Annata-lösningen haft en stor positiv inverkan på organisationens alla dagliga rutiner. Servicetiden har sänkts otroligt mycket eftersom all nödvändig information bara är ett klick borta

  Egil Jóhannsson, VD på Brimborg

  Volvo Construction Equipment (Volvo CE) – tunga entreprenadmaskiner

  Volvo CE letade efter ett DMS-system som skulle kunna öka effektiviteten på deras processer runt om i Europa. De tidigare specialbyggda och internt utvecklade systemen hade använts i 20 år var sedan länge utdaterade och de behövde flytta till ett modernt affärssystem.

  Volvo CE valde Annata som end-to-end-lösning för Centraleuropa med planer på att implementera systemet även globalt. Med Dynamics 365 och Annata-lösningen kan Volvo nu genomföra en digital transformation för hela sin kundupplevelse och samtidigt öka kundernas digitala engagemang.

  Vill du veta mer om Annata 365 for Dynamics? Kontakta mig.

  Kontaktperson

  Jonasmondelius
  Jonas Mondélus
  Telefonnummer: 0709-41 42 86

  Genom att skicka formuläret samtycker du till vår Privacy Policy.