Vad kan du förvänta dig av Soft4RealEstate?

Skärmavbild 2017 02 08 Kl 09 20 46

StaySthlm fick ordning på administrationen med Soft4RealEstate, Dynamics NAV och Orango

StaySthlm erbjuder möblerade och omöblerade lägenheter till företag, både för längre och kortare perioder. I dag har man runt 500 lägenheter runt om i Stockholm. Vanligtvis innebär det halverade kostnader för hyrestagaren jämfört med att ta in på hotell. För en tid sedan implementerade StaySthlm, med hjälp av Orango, fastighetssystemet Soft4RealEstate. Det är ett fullskaligt administrationssystem för fastighetsföretag baserat på välrenommerade affärssystemet Microsoft Dynamics NAV.

Vi lät Thomas Graffman, CFO på StaySthlm, svara på några frågor efter att han och hans kollegor använt Soft4RealEstate under en tid.

Med Soft4RealEstate beräknar vi att vi sparar 150 timmars arbete årligen vilket motsvarar en besparing värd 200 000 kr för vårt företag.

2082

Varför började ni se er om efter ett nytt system?

Vår gamla lösning var en tidstjuv och dessutom hade vi data samlat i flera olika system. Det gjorde oss ineffektiva och vår data kunde i många fall vara bristfällig.

Vilka specifika problem ville ni åtgärda med ert nya system?

Vi hade problem med faktureringen som var oerhört tidsödande. Vi behövde också en skarpare uppföljning på vilken marginal vi hade på våra olika lägenheter. Saker som underhåll och kringkostnader behövde komma med i ekvationen.

Varför valde ni Soft4RealEstate som ert primära fastighetssystem?

Soft4RealEstate är ett system som är väl anpassat får vår business, väl etablerat inom fastighetssektorn och dessutom vilar det på en Microsoft Dynamics NAV-plattform vilket känns tryggt.

Vad har blivit bättre sen ni bytte systemlösning?

Tidigare tog det oss två dagar att fakturera månadsvis och ytterligare en dag om det skulle göras kvartalsvis. Med Soft4RealEstate beräknar vi att vi sparar 150 timmars arbete årligen vilket motsvarar en besparing värd 200 000 kr för vårt företag.

En annan bra sak är att vi inte behövde göra någon stor initial investering på licenser. Vi kör Soft4RealEstate och Dynamics NAV i molnet med en månatlig prenumerationskostnad. Just molnlösningen gör dessutom att vi enkelt kan komma åt all vår affärsdata var vi än befinner oss.

Skulle ni kunna rekommendera Soft4RealEstate och Orango till andra?

Vi är väldigt nöjda. Soft4-gängets branscherfarenheter kombinerat med Orangos NAV-kompetens gör att vi känner oss trygga inför framtiden. Orango är enkla att arbeta med och vi har alltid fått hjälp med de problem vi ställts inför.

Kontakta mig om du vill veta mer!