Volati Handel Service använder Bison affärssystem | Orango
Volati cmyk

Bison, enda affärssystemet i koncernen hos Volati

Med över hundra års erfarenhet inom bygg- och järnvaruhandel har Volati Handel Service (fd Lomond Industrier) växt till en av landets största grossister inom sitt område. I takt med nya företagsförvärv har koncernen stött på flera olika affärssystem. Men varje gång valt att stanna kvar i Orangos system Bison.

Ett affärssystem att växa med och som gett oss otrolig Return of Investment.

Mårten Sundberg, VD Volati Handel Service

– Det nära samarbete som vi har med Orangos konsulter har gjort valet av Bison enkelt. Med Orango kom det in folk som var intresserade av vår verksamhet, som jobbar nära med oss hela tiden, och har en affärsförståelse. Det är just de här bitarna som gjort implementeringen så lyckad, säger VD Mårten Sundberg.

Bison är ett affärssystem särskilt nischat mot handels- och logistikföretag, och det var när Volatis dotterbolag Thomée 1998 valde Bison, som bekantskapen inleddes.

– Vi som arbetar inom grossistverksamhet brukar skämtsamt säga att vi är lite av strukturfascister. Med över 15 000 orders att hantera varenda dag så skulle vi på Volati köra i diket ifall vi inte hade ett affärssytem vi kunde lita på.

Han fortsätter:

– Bison finns idag integrerat i alla våra digitala system. Sett till mängden transaktioner i våra företag så tror jag inte det finns något system som är i närheten så bra, säger Mårten Sundberg.

Ett snabbt och driftsäkert affärssystem

Bolagets ekonomichef, Birgitta Linné, är den inom koncernen som arbetar mest i Bison. På hennes tidigare arbetsplatser har hon kommit i kontakt med andra affärssystem som hon jämför med.

– På vissa företag har man exempelvis lagret i ett system och bokföringen i ett annat. I Bison finns allt på ett och samma ställe. Det gör att allt går snabbare. Jag kan enkelt bläddra bakåt och se hur siffror hänger ihop. Största fördelen är att Bison är snabbt och driftsäkert, säger Birgitta Linné.

Bison växer med verksamheten

Bolaget planerar att växa ytterligare närmaste åren, vilket kräver ett affärssystem som kan flyta med.

– Det som känns tryggt är att systemet kan växa med oss. Vi betalar inte en massa licensavgifter utan kan istället lägga pengar på att låta Orangos konsulter utveckla systemet efter våra behov. Och det är pengar som vi får tillbaka många gånger om, säger Mårten Sundberg.

Kontakta mig om du också vill ha ett affärssystem som är optimalt för partihandel!

Peter Lindecrantz Lowrez
Peter Lindecrantz
Telefonnummer: 0706-41 52 00

Lösningar med Bison