SabaFruit | Orango
Logo 4

SabaFruit prisade för framgångsrik ERP-implementering

SabaFruit, en grossist inom frukt & grönt i Helsingborg, implementerade i slutet på 2018 Bison som sitt nya affärssystem.

– Det man är rädd för när man ska implementera ett nytt affärssystem är nedsläckningstiden. Vi släckte ner fredag kväll och var i full drift på söndagen och samtliga kunder hade normala leveranser. Den här korta nedsläckningstiden är unik i branschen, jag har aldrig hört talas om det tidigare, säger SabaFruit marknadschef Mathias Persson.

Färskvarubranschen i allmänhet, och i synnerhet de som hanterar frukt och grönsaker, har speciella krav på sina affärssystem. Systemen måste kunna hantera en stor mängd transaktioner samt ha processer som stöder spårbarhet, avräkning och speciella prismodeller. Dessutom ställer branschen höga krav på driftsäkerheten.

– Sedan starten för 18 månader sedan har vi inte haft ett enda driftstopp som inneburit någon påverkan på kund. Vi tror på detta system i ett stort antal år framåt, säger Mathias Persson.

Implementationsprojektet av Bison som SabaFruit gjorde tillsammans med Orango höll tidplan och levererades inom satt budget. Faktiskt gick projektet så bra att de oberoende affärssystemspecialisterna Herbert Nathan utsåg det till Sveriges bästa affärssystemprojekt.

Titta gärna på filmen ovan som beskriver SabaFruit och hur de använder Bison i hela sin verksamhet, från tradingen på kontoret till in-och utleverans av frukt och grönsaker på lagret.

Kontakta mig om du vill veta mer om affärssystem för färskvarubranschen

Peter Lindecrantz Lowrez
Peter Lindecrantz
Telefonnummer: 0706-41 52 00

Lösningar med Bison