Omoss

Här skapas resultat

På Orango hjälper vi olika verksamheter att möta framtiden lite smartare. Med affärssystem som jobbar effektivare och klarar mer tillsammans med våra experter på verksamhetsanpassade lösningar. Och vi gör det med en tydlig idé om hur man når dit. Här kan du läsa mer om oss.

200 mnkr i omsättning med målet att nå 500 mnkr år 2022
350 kunder
Drygt 230 medarbetare
orangokontor
Kontor på 7 orter i Sverige
orangotop5
Topp-5, fem år i rad, i Radars granskning av IT-leverantörer
orangoglobal
Globala kundprojekt

Vår affärsidé och vision är att skapa framgång för våra kunder genom branschledande affärsystemlösningar byggda på djup verksamhetsförståelse.

Hur funkar det i praktiken?

Våra affärssystemlösningar gör processer smartare. På så sätt hjälper vi verksamheter att jobba effektivare och skapa bättre affärer. För att lyckas bygger vi alla lösningar på en djup verksamhetsförståelse och ett systematiskt nära samarbete med uppdragsgivaren. Vi förstår din business, som vi brukar säga. Det faktum att vi valt att fokusera på ett fåtal intressanta branscher gör oss till en proaktiv partner som vågar utmana invanda tankesätt och rutiner. Med rätt expertis inom det aktuella affärssystemet och ett värderingsstyrt arbetssätt skapar vi trygga projekt, med tydliga milstolpar och bra driv genom hela processen. Kika gärna igenom vår värdegrund nedan. Eller läs mer om våra lösningar.

Vår värdegrund

Kultur

Omtänksamhet

Vi är omtänksamma mot våra kollegor, kunder och oss själva genom att alltid ställa upp och dela med oss av vår kunskap. Vi är lagspelare som ser helheten, visar intresse och tar ansvar.

Proffsighet

Vi är affärsmässiga, väl förberedda och håller det vi lovar. Ett ärligt gäng som vågar säga nej och som vet att vi alltid representerar hela företaget i alla lägen.

Engagemang

Vi vill driva marknaden och vårt eget driv är nyckeln. Genom stor nyfikenhet och en stark vilja att alltid göra vårt bästa kan vi vara delaktiga och proaktiva i alla lägen.

Nytänkande

Vi är normbrytande och har modet att göra saker annorlunda. På så sätt utvecklar vi både våra kunder och oss själva. Den bästa lösningen finns utanför boxen.

Branschens bästa arbetsplats

Vi gillar att mäta saker. Som vårt eget engagemang till exempel. Därför låter vi en extern konsult ta pulsen på organisationen en gång per år. Målet? Att bli branschens bästa arbetsplats.

Läs mer
170425 Bild Medarbetare

”För mig är Sobro en ägarpartner, med betoning på partner; ett väldigt bra och kompetent bollplank som visar stort engagemang, utan att gå för djupt i enskilda detaljer.”

Ronny Roos, VD Orango

Dynamiskt ägande

Ungefär en tredjedel av Orangos medarbetare är också aktiva delägare i bolaget. Tillsammans med vår huvudägare Sobro har vi både viljan och kraften att växa med nöjda kunder och medarbetare. En bra dynamik helt enkelt. Med fokus på kunskapsintensiva tillväxtföretag grundades Sobro 2007 av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg med mål att stödja företagandets passion och människors vilja att växa och utvecklas. Utöver Orango är Sobro ägarpartner i framgångsrika företag som ByggDialog, Mercur och Tengbom. Läs mer Sobro här

Ledning2

Vi leder mot mål

På Orango har vi som mål att omsätta 500 MSEK i slutet av 2022. En lönsam verksamhet med nöjda medarbetare och kunden i fokus.

Hur når man dit? För oss är svaret närhet. Närhet mellan de strategiskt långsiktiga frågorna och de mer kortsiktigt operativa. Närhet mellan VD. ledningsgrupp, medarbetare och kunder. Närhet till det vi alla brinner för: smarta affärssystemlösningar.

Möt vår ledningsgrupp

Våra milstolpar

 • 2003

 • Decido startar i Helsingborg.

  10 medarbetare med fokus på Microsoft Dynamics NAV.

 • 2008

 • Kompetensor startar i Malmö.

  19 medarbetare specialiserade på IBM-systemen Bison och PRMS.

 • 2011

 • Decido och Kompetensor går samman...

  ...och bildar DecidoKompetensor med 45 medarbetare. Startar tillsammans upp en Microsoft Dynamics AX-verksamhet.

 • 2014

 • Förvärv av Åhus Studiodata

  Nu förstärker vi vår Dynamics AX-organisation genom ett förvärv av Åhus Studiodata och etablerar kontor i Kristianstad med sex anställda.

 • DecidoKompetensor byter namn till Orango

  Namnet Orango föds. Orango betyder orange på esperanto och färgen står för entusiasm, lycka, attraktion och framgång.

 • Vi spräcker 100-miljonersvallen

  Och omsätter tillsammans med Åhus Studiodata en bit över 100 miljoner

 • 2015

 • Orango förvärvar Annata Sverige AB

  Orango förvärvar Stockholmsbaserade Annata Sverige AB med 13 anställda och marknadens starkaste branschlösningar för bil- och maskinimportörer.

 • 2016

 • Sobro blir ny huvudägare i Orango

  Sobros vision är att vara en engagerad ägarpartner åt framtidens företag som stöttar entreprenörer och ledningar att utveckla sina företag till att bli ännu bättre.

 • Orango förvärvar Sigma AB:s Dynamics NAV-verksamhet

  Vi fortsätter vår inslagna väg med målet att bli landets vassaste Microsoft Dynamics NAV-leverantör.

 • Sveriges första Dynamics 365-affär

  Orango gör Sveriges första Dynamics 365-affär: en central ekonomilösning för Securitas

 • Ny VD

  Ronny Roos blir ny VD för Orango

 • 2018

 • Orango förvärvar Itero

  Orango förvärvar Itero med 35 medarbetare och blir Sveriges största Dynamics NAV-partner. Med kontor i Göteborg finns vi nu representerade på fem orter i Sverige, med drygt 150 medarbetare.

 • Orango förvärvar Pdb

  Orango förvärvar Pdb med 76 medarbetare och utökar vårt erbjudande till att bla täcka in business intelligence, e-commerce och integrationsexperter. Med kontor i Jönköping och Växjö finns vi nu representerade på 7 orter i Sverige, med drygt 230 medarbetare.