Att vara Trainee på Orango

Hos oss har vi en härlig stämning och ett bra klimat. Vi jobbar alltid för att det ska vara så lätt som möjligt för nya medarbetare och trainees att komma in i gruppen och bli en del av vårt team. Vi har en väldigt hjälpande kultur och våra konsulter är duktiga på att dela med sig av både kompetens och kunskapen om hur man blir en framgångsrik konsult. För att göra det extra enkelt att bli en av oss anordnas olika sociala aktiviteter och konferenser.

För oss är det också viktigt att låta våra Trainees ta mycket plats och ansvar redan från början. Istället för att låta våra Trainees gå bakom våra erfarna konsulter gör vi istället tvärtom. Detta är väldigt uppskattat av våra Trainees och innebär att du redan första året hos oss får vara med om en otroligt spännande resa – både professionellt och personligt.

Jag hade ett tydligt uppsatt mål, att inom 5 år vara affärssystemskonsult. Med Orangos traineeprogram såg jag möjligheten att nå dit, fast mycket snabbare än jag tänkt från början.

Lisa Billgren

Ett smakprov på vad vi kan erbjuda

  • Vistelse på ett väletablerat företag som har kunden i fokus, är måna om sina medarbetare, jobbar som ett team och är en snabb väg in i arbetslivet
  • Introduktion om Orango som företag
  • Inblick i ett eller flera av våra affärsområden
  • Utbildning i något av våra affärssystem
  • Mycket ansvar redan från början matchat med bra stöttning
  • Guidning i både arbetssätt och rollen som konsult
  • Successiv inslussning i våra löpande kundprojekt
  • Möjlighet att utföra mindre uppdrag ute hos kunder

Frihet under ansvar

Vi är väldigt stolta över att under de senaste fem åren ha rekryterat och slussat in mer än 25 trainees i våra olika affärsområden, och alltid med samma goda resultat.

Våra Trainees kommer väldigt snabbt in i vår organisation både när det gäller arbetet som det sociala. Vi är måna om att alltid ge mycket ansvar redan från början, samtidigt som vi självklart backar upp och ger den stöttning som behövs. Frihet under ansvar brukar alltid få samma effekt, att våra nya medarbetare snabbt växer både professionellt som personligt.

Vi sätter inga gränser, det är helt upp till våra Trainees att utmana sig själva – oavsett om det handlar om att bli expert inom något avgränsat område, bli en sann generalist, att programmera, arbeta med presale, agera projektledare, ta på sig rollen som kundansvarig eller någon annan av alla de möjliga arbetsroller vi har.

Traineeprogrammet

Vårt Traineeprogram varar mellan 6-12 månader beroende på om vi redan från början vet vilket affärsområde våra Trainees kommer att tillhöra eller inte och vilken typ projekt vi har igång just för tillfället. Vi tar normalt sett in 2-4 Trainees per år, och brukar starta rekryteringsprocessen i januari. Av de 100-150 ansökningar vi får in väljer vi ut 15 kandidater som kommer på en första intervju. Av dessa väljer vi ut 6 kandidater till en andra intervju, och ibland även en casekväll som brukar vara mycket uppskattad. De Trainees vi sedan anställer påbörjar sin anställning hos oss den 1e september. Vissa år tar vi även in Trainees på våren vilket gör att vi kör en rekryteringsprocess även under hösten med start av kampanjen under oktober månad.

Som Trainee hos oss börjar du med en allmän introduktion av Orango som företag, en inblick i ett eller flera av våra affärsområden samt utbildning i något av våra affärssystem. Du får en guidning i både vårt arbetssätt och i rollen som konsult innan du successivt slussas in i våra löpande kundprojekt. Parallellt med den teoretiska utbildningen får du som Trainee även möjlighet att vara ute hos kunder för att utföra mindre uppdrag. Som ett stöd i din utveckling får du en mentor som leder och coachar dig och du får möjlighet till externa utbildningar och certifieringar.

Vill du veta mer om vårt Traineeprogram?

Hör av dig till Amanda så berättar hon gärna mer.

Amanda Wennstrom Lowrez
Amanda Wennström
Telefonnummer: 0735-05 72 92