Orango | Scandbio
Babybjorn Color

Professional Business Analysis räddade Scandbios data

Det var för tre år sedan som Scandbio bestämde sig för att byta affärssystem. Samtidigt fanns ett behov av ett flexibelt system för affärsanalys. Men vad skulle hända med all historisk data vid bytet?

Babybjorn fbli
Scandbio - stallpellets och värmepellets för naturlig energi

Scandbio producerar pellets och pulver som sedan säljas i bulkvara och i småsäckar. Det rör sig alltså om ett så kallat biobränsle, ett miljövänligt alternativ till skillnad från olja och kol. Kunderna varierarar ifrån villaägare till stora kraftvärmeverk. Efterfrågan är störst under det kyliga vinterhalvåret, men flödet är alltid stort. Behovet av ett smidigare affärssystem att behandla all inkommande data ökade.

– År 2014 hade vi redan bestämt oss för att byta till ERP-systemet AX 2012. En av utmaningarna som då uppstod var att vi inte ville förlora all den data vi samlat på oss under årens lopp, berättar Malin Andrén, controllerchef på Scandbio.

Projektledaren för implementeringen av AX 2012 berättade då om Pdb Business Analysis, ett system för affärsanalyser som lätt kan integreras med andra system.

Vi sparar mycket tid, alla har tillgång till aktuell information och vi kan styra våra leveranser och lager på ett effektivt sätt.

7499

Vill du veta mer om planeringslösningar? Kontakta mig!

Kontaktperson

Peter Skanhagen
Peter Skånhagen
Telefonnummer: 0706-44 29 74

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår Privacy Policy.

Lösningar med