Varför behöver man Lasernet till ett affärssystem? | Orango

Varför behöver man Lasernet till ett affärssystem?

I slutet på augusti skrev vi på Orango ett blogginlägg där vi tillkännagav att vi inlett ett samarbete med Tabellae som distributör av output managementlösningen Lasernet. I det här blogginlägget beskriver vi fördelarna med applikationen.

Lasernet Process 533Px

Det är säkert flera som frågar sig varför man behöver en extra applikation för att hantera output management från affärssystemet, exempelvis Microsoft Dynamics AX. Många kunder har genom tiden erfarit att det kan ha stora konsekvenser om man inte är väldigt försiktig när det gäller setup och programmering av output från Microsoft Dynamics AX.

Reporting Services för AX 2012

Man skulle kanske kunna tro att detta blir bättre och bättre med tiden som nya versioner av AX introduceras. Med introduktionen av Dynamics AX 2012 kan vi konstatera att det inte är så. Med den nya versionen av Reporting Services för AX 2012 och Visual Studio har gjort att det krävs betydligt större kunskap inom utveckling i Reporting Services för att hantera förändringar och göra flexibla dokumentlösningar. Det tar lång tid och för att göra minsta lilla ändring så behöver en utvecklare hjälpa till, även om det absolut inte finns något hinder för att lära sig Reporting Services.

Lasernet för Microsoft Dynamics AX

Lasernet för Dynamics AX är ett Output Management System som utnyttjar alla de standardrapporter som redan finns i AX, men samtidigt kan företaget göra alla förändringar i rapporterna utan att man måste ha in en konsult för att t.ex. bara lägga till ett extra fält i fakturan eller ändra lite på designen. Allt detta går att göra både snabbare och billigare än vid vanlig programmering. Den största fördelen är möjligheten för kunden själv att lära sig att göra ändring på layouten snabbt och enkelt.

Följande översikt visar skillnaden mellan Reporting Services och Lasernet för Dynamics AX.

Lasernet Skarmklipp Large

Vill ni veta mer om Lasernet?

Kontakta gärna Mikael Carle på Orango för mer information.

Jonasmondelius
Jonas Mondélus
Telefonnummer: 0709-41 42 86