Vad gör dig engagerad? | Orango

Vad gör dig engagerad?

Vad Gor Dig Engagerad 170824
Vad gör dig engagerad?

Klockan ringer varje morgon och vi går som vanligt upp för att gå till jobbet. Hur känner du dig? Glad? Entusiastisk? Engagerad? Eller bara sömnig?

Om du känner dig låg eller sömnig, har du ställt dig frågan varför du gör det? Eller omvänt, varför känner du dig glad och engagerad?

Ta en stund och fundera på detta för det är viktigare än du tror. Svaret ger dig nämligen insikt i det som får dina 8 timmar på jobbet att antingen släpa sig fram eller gå som en virvelvind – var skapas mitt engagemang egentligen?

När du själv förstår detta, lyckas att förmedla det till din chef och ni får en samsyn i vad som skapar ditt engagemang, så kommer du inte bara att må bättre och vara gladare, du kommer också att prestera så mycket bättre i ditt jobb.

”What makes me tick” är en fråga som vi måste våga ställa till oss själva, inte bara på jobbet utan också i livet. För när vi har ett engagemang för något så blir allting så mycket enklare och tydligare. Det gör också att vi kan bortse från de små felen som finns överallt för vi vet vad vi vill uppnå. Om man vet varför man gör något så är det oftast inte så viktigt hur det går till.

If you know the why, the how isn’t that important.

Att ha en arbetsplats fylld av engagerade medarbetare är varje arbetsgivares våta dröm.

Men, oavsett hur bra förutsättningar som finns i form av bra ledare, bra villkor, utmanande uppdrag och bra kollegor, så blir det inte bra om inte vi som medarbetare är medvetna och ärliga mot oss själva kring vad det verkligen är som gör oss engagerade. Du är den ende som verkligen vet och känner det du känner och det finns inte något som är rätt eller fel. Det enda jag vet är att livet är för kort för att tillbringa en tredjedel i en roll eller situation som inte gör mig engagerad.

Den enda relation som du kan vara säker på varar hela ditt liv är relationen till dig själv. Lyssna och hör vad du säger.