Vad är Dynamics 365? | Orango

Vad är Dynamics 365?

Förr i tiden pratade man om CRM. Och om affärssystemet AX. Microsoft lanserade den senaste versionen AX7 för inte så länge sedan, men nu pratar ingen om AX längre. Nu kan man i stället läsa om "Dynamics 365". Man vad är Dynamics 365 egentligen? Och hur berör det dig?

Dynamics 365 finns i två olika utföranden: Business och Enterprise. Vi kommer inte beröra Business-versionen här utan fokuserar på Enterprise, den version som inkluderar versionen av AX som försvann.

Microsoft har med Dynamics 365 tagit det bästa av två världar: CRM och ERP, och samlat det under ett och samma namn.

D365 Mindre

Inom Dynamics 365 erbjuds nu flera olika "appar" som du som kund kan välja att köpa och använda. Enkelt beskrivet kan man säga att det är de olika CRM-modulerna och det som tidigare hette AX. Det nya namnet för AX är Dynamics 365 for Operations – där Operations är en av apparna. I förbifarten kan nämnas att Operations framöver kan få namnet Finance and Operations, för att förtydliga funktionaliteten.

D365 2 Mindre

Dynamics 365 är primärt en molntjänst, även om det till sommaren 2017 släpps både en Cloud + Edge (hybrid, för hög tillgänglighet) och en Local business data (on-premise).

Väljer du som kund att köra D365 i molnet har du samma flexibilitet som med t.ex. Office 365: du kan skala upp och ned, lägga till och ta bort nya användare beroende på vilka förändringar som ditt företag går igenom. Behöver du mer kraft under din högsäsong? Med din produktionsmiljö i Azure är det enkelt att beställa mer hårdvaruresurser för beräkningar eller mer minne när så behövs.

Dynamics 365 är inte bara ett affärssystem i molnet – det är ett strategiskt viktigt val i en plattform som öppnar många nya möjligheter. En mängd olika applikationer, som t.ex. Office 365, Cortana Intelligence och Power BI är integrerade till Dynamics 365 och ger dig rätt verktyg för rätt sak: använd Excel för att registrera ekonomitransaktioner, dra nytta av Machine Learning för dina prognoser och se dina data presenterat som diagram och nyckeltal i realtid via Power BI direkt i Operations.

I licensen för Operations ingår även Lifecycle Services (LCS) – ett verktyg som hjälper dig genom systemets hela livscykel: här får du en snitslad bana för att komma i gång, du dokumenterar processer, arbetar med master data och skapar nya miljöer för tester. Nämnde vi att supportärenden från Dynamics 365 for Operations landar direkt i LCS?

Det här är bara en kort beskrivning av vad Dynamics 365 är. Boka ett möte med oss så berättar vi mer!

Kontakta mig om du vill veta mer om Dynamics 365!

Marced
Martin Cederbom
Telefonnummer: 0739-16 30 32