Umbraco 8 the friendly CMS - Framtidens CMS! | Orango

Umbraco 8 the friendly CMS - Framtidens CMS!

Framtidens CMS för redaktörer är här - Umbraco 8 the friendly CMS!

Umbraco 8b mozaik

Om du jobbar på en marknadsavdelning så sitter du garanterat i ett CMS (Content Management System) emellanåt.

Kanske sitter du i ett mindre CMS? De kräver ibland utvecklare för varje insats, t.ex. bara för att skapa nya formulär. Ofta är det i ett mindre CMS också svårt att få tag i andra kompetenser och partners.

Eller kanske har du ett litet för stort och komplext system med fler funktioner än det ni behöver som i längden blir kostsamt. (Som du redan vet ska ju varje funktion vara kopplat mot ett effektmål!)

Oavsett vilket system du sitter i nu så tror jag det kan vara intressant att kolla på just Umbraco 8!

Umbraco är en .Net-baserad plattform

Umbraco är en Open Source plattform (licensfri) som bygger på programspråket .Net vilket är Microsoft-baserat. Plattformen står på tre ben som gör den framtidssäker.

  1. Det drivs av ett professionellt kommersiellt företag, Umbraco HQ.
  2. Öppen källkod med en Community på över 200 000 användare.
  3. Stort antal engagerade partners globalt (precis som vi) som säkerställer att Umbraco håller sig uppdaterad, robust och nivå - för dig.

Umbraco har gått till att vara så mycket mer än ”bara” ett verktyg för att bygga webbplatser. De kallar det för Beyond the web genom att göra det möjligt att styra olika kanaler i vår uppkopplade värld genom Umbraco.

Min åsikt är att Umbraco levererar en enastående upplevelse för dig som redaktör till skillnad från många andra CMS. Den senaste versionen, Umbraco 8, har precis släppts.

De tre hetaste funktionerna i Umbraco 8

Ledordet för Umbraco är "enklare genom varje uppdatering". Enklare att växa, enklare att redigera, enklare att publicera - enklare att använda, enklare att njuta av.

Jag listar här de (enligt mig!) tre hetaste features i den senaste versionen av Umbraco.

Infinite Editing

Sömlöst redaktörsarbete som gör det möjligt att redigera bilder och media utan att lämna ytan du jobbade med. Det gör att du kan fokusera på den röda tråden hela tiden utan att behöva klicka fram och tillbaka. Enkelt va?!

För att ta det till nästa nivå så kan du även anpassa dina flöden så att de verkligen blir intuitiva, eftersom de passar hur du arbetar i Umbraco-backoffice. Denna film visar mer!

Language Variants

Fler språkstöd eller varianter på svenska med en touch av personalisering.

Du får i Umbraco 8 språkhantering inbyggt i CMS:et vilket kommer ge redaktörer en sömlös upplevelse för redigering. Du får nu en side by side vy när du arbetar i redigeringsläget för de två olika språkversionerna som du arbetar med.

Du som redaktör kan nu jobba lite mer med personalisering genom olika parametrar för besökarna. Du kan visa olika versioner av en sajt utifrån var de befinner sig (geotag), vilket språk och vilken kanal som de kom in ifrån.

Det underlättar även för utvecklarna i hantering av språk i koden då det är inbyggt och därför sparar projekttid.

Så du kan nu på en opensource-plattform driva multispråk-sajter med enkelhet.

Content Apps. – Din nya innehållskompis

Jobba datadrivet på innehållsnivå genom Content apps och få affärdriven marknadsföring.

  • Har du koll på hur ditt innehåll konverterar?
  • Hur läsvänligt är allt ditt innehåll?
  • Finns rätt nyckelord i texterna?
  • Hur populärt var egentligen det senaste blogginlägget?
  • Hur många nedladdningar hade vi på vårt Whitepaper?
  • Etc.

Content Apps finns direkt där du behöver dem – i back office och du får tillgång till verktygen för att samla, mäta, kontrollera och dra slutsatser om och från innehållet.

Du får en datadriven innehållskompis som ger dig insiktsfulla data och råd för att optimera innehållet ännu mer.

Redan idag finns en mängd publika Content Apps publicerade av communityt, Umbraco själva har bloggat om några av dem.

Här är två content apps-tips du inte får missa!

Preflight by Nathan Woulfe erbjuder en konfigurerbar förmåga att validera läsresultat, förbjudna ord, automatiserad sökning/ersättning för typiska typsnittf och validering av länkar för både huruvida de fungerar och huruvida de är säkra med hjälp av Googles Safe Browsing.

Google Analytics integration by Anders Bjerner. Är också en lösning som jag tycker du kan kika på. Den ger dig insikter om hur den specifikt publicerade sidan presterar och visualiserar detta genom grafer för sidvisningar.

Umbraco 8 stöttar redaktören

Detta var bara de tre hetaste funktionerna och jag vet att de allra flesta funktioner uppskattas mycket av personer som arbetar i det dagligen. Umbraco 8 the friendly CMS är verkligen ett cms som stöttar redaktören. Det gör helt enkelt arbetet enklare!

Skulle du vilja veta mer om Umbraco och om det kan vara ett alternativ för er verksamhet så tveka inte kontakta mig!

Kontaktperson

Arvid Josefsson
Arvid Josefsson
Telefonnummer: 0734-33 88 53

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår Privacy Policy.