Reserapport från Directions EMEA 2016 | Orango

Reserapport från Directions EMEA 2016

Directions är det årliga evenemanget för Dynamics NAV-partners inom EMEA-området. I år hölls det i Prag inför 1 700 deltagare, vilket är det största antalet deltagare under eventets nioåriga historia.

Directions Cut

Evenemanget i stort

Vad händer då under detta arrangemang? Först och främst brukar den kommande versionen av affärssystemet Dynamics NAV presenteras, varför ett stort fokus ligger på nyheter i denna. Under dagarna håller Microsoft olika keynotes och utöver det genomförs över hundra olika sessioner med inriktningar på teknik, funktionalitet, försäljning och marknad. Dessa sessioner hålls dels av partners och MVP:s men till stor del är det personer från teamet bakom Microsoft Dynamics NAV som håller i dem.

Under dagarna kunde man bland annat lyssna till Marko Perisic (general manager för Dynamics NAV) som berättade om hur Microsoft arbetar med en agil strategi för systemutveckling vilket gör att vi som partner får en inblick i metoderna som gör det möjligt för Dynamics NAV att genomföra snabba releaser framöver.

Dynamics 365

Dynamics365

En annan stor del av årets event var releasen av Dynamics 365 som är Microsoft SAAS-erbjudande (Software as a Service) inom Office 365-plattformen. Just detta erbjudande når inte den svenska marknaden under det närmaste året men tekniken och funktionerna erbjuds vi redan från den kommande versionen, Dynamics NAV 2017. Dynamics 365 kommer inledningsvis att vara ett system som tillhandahåller limiterade funktioner inom försäljning, inköp och ekonomi men under året förväntas det även tillkomma funktionalitet för service och projekt.

Att Dynamics NAV blir mer och mer sammankopplat med Office 365 visar sig nu genom den starka integrationen till Outlook där användaren direkt från sina mail kan komma åt offerter, order, kontakter och liknande, vilket innebär att man kan arbeta i sitt ERP-system utan att lämna Outlook.

Power BI

Även integrationen till Power BI är nu integrerad till Dynamics NAV vilket gör det möjligt för en användare att komma åt sina Power BI-rapporter direkt i sitt rollcenter.

För användare har det nu även tillkommit funktionalitet för att skapa en anslutningspunkt mellan information i Dynamics NAV och Power BI direkt i klienten.

AppSource

En stor sak i den nya utvecklingen av Dynamics NAV är AppSource, där vi som partner kommer att kunna publicera moduler i form av appar (ja tänk hur man gör med sin telefon...) mera om detta kommer vi att berätta i samband med releasen av Dynamics 365.

Nätverkande

Vidare under eventet kan vi som partner knyta kontakter med andra partners runt om i Europa och det finns många som ställer ut och visar sina ISV-lösningar eller tilläggsprodukter. Bland annat fanns Jet Reports, Continia Software och Tasklet Factory på plats vilket ger Orango en chans att träffa deras representater vid ett enskilt tillfälle.

Avslutningsvis...

Förväntningarna inför ett event som detta är självklart väldigt stora och de brukar oftast bli förverkligade. Detta får man nog säga var fallet även i år med den skillnaden att Orango under året deltagit i ett flertal utvecklingsprogram tillsammans med Microsoft vilket tog bort lite av överraskningsmomentet för oss... Men å andra sidan står vi bättre förberedda än någonsin på kommande version!

I nästa blogginlägg kommer vi att berätta mera om vilka nya funktioner som kommer till Dynamics NAV 2017 som släpps den 24 oktober.

Nav 2017 Whats New

Lösningar med D365 Business Central/NAV

 • Smedbo

  Smedbo

  D365 Business Central/NAV

  Grossist & partihandel

 • Kund Dackforum

  Däckforum

  D365 Business Central/NAV

  Grossist & partihandel