Nöden är uppfinningarnas moder | Orango

Nöden är uppfinningarnas moder

Det är inte svårt att inse att vi alla är berörda på ett eller annat sätt av den pågående pandemin med det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Livet, både personligt och professionellt, har påverkats. Många idéer och kreativa lösningar poppar upp i alla möjliga situationer, vi anpassar oss, vi jobbar på distans, hittar nya vägar. För många företag handlar det nu om att skära kostnader och i många fall permittera eller varsla. Men finns det andra sätt? Jo, det kan det nog finnas. Men det kräver uppfinningsrikedom och ledarskap!

Corona mojlighet
Vågar du sticka ut och lägga om?

Låt mig berätta en historia. För länge sedan, närmare bestämt 2008, när Islands ekonomi fullständigt rasade samman stod ett företag med en ganska unik och väldigt skrämmande situation: nyförsäljningen av deras kapitalintensiva produkter dog och blev i princip obefintlig. Över en natt. Tack vare ett klokt ledarskap och en vilja att hitta nya vägar, i kombination med en stark partner med branschkunskap, kunde den klassiska affärsmodellen med köp/sälj utökas till att även hantera uthyrning. Plötsligt kunde den affären skalas upp med operationellt stöd i Annata 365 for Rental. Slutet på sagan? Företaget tog sig levande ut på andra sidan och har nu över en fjärdedel av rental-marknaden på ön i norra Atlanten. Ett mer aktuellt exempel är alla de restauranger som i Corona-tider nu testar olika former av hemkörning och take-away för att försöka bibehålla sin omsättning.

Även Orangos kunder gör just nu allt för att anpassa sig och klara sig ur denna pandemi så oskadda det bara går. Som exempel kan vi nämna ett case där vi tillsammans med kunden försöker att styra om deras orderflöde för ett visst land, för att på så sätt säkerställa leverans av reservdelar till deras kunder. Det är annars extra komplicerat nu när logistikflöden och produktion är så påverkade av pandemin.

Vi på Orango och Fellowmind försöker alltid få våra kunder och medarbetare att blomstra, och vi finns här även när det är tuffa tider. Vårt arbete fortskrider som vanligt och vi har lång vana av att jobba uppkopplade mot våra kunder och träffas online i virtuella möten. Vi hjälper dig!

Har du en idé som kan hjälpa ert företag? Kontakta gärna mig så spånar vi, vi har verktygslådan!

Marced
Martin Cederbom
Telefonnummer: 0739-16 30 32