Öka konkurrenskraften med en modern IT-strategi | Orango

Öka konkurrenskraften med en modern IT-strategi

För många av de utmaningar som små och medelstora företag möter, är IT den självklara lösningen. I det digitaliserade samhället och den digitala ekonomin kan ingen riskera att stå utanför eller hamna efter vare sig konkurrenter eller kunder.

Digitalisering Rapport

IT är en avgörande faktor när det gäller tillväxt och konkurrenskraft, och därför måste företag hålla sig uppdaterade kring utvecklingen inom IT men även alla nya möjligheter som finns med smart IT-stöd. Om det tidigare talades om IT som en avskild del av verksamheten har man nu insett, eller bör snarast inse, att digitalisering är något som förändrar verksamheter i grunden och som alla är delaktiga i – inte bara IT-avdelningen.

Är det ens ett alternativ att inte låta digitaliseringens kraft ytterligare öka din tillväxt?

Vad gäller affärsprocesser skiljer sig den digitaliserade varianten från den traditionella. Med hjälp av IT blir företag mer snabbrörliga och kan lägga tid och pengar på att bygga verksamhet och kundvärde. Köpprocessen är fylld av möjligheter inom de flesta branscher och skapar också ett relevant relationsbygge med kunderna. Om man gör det på rätt sätt vill säga.

Digitaliseringen ställer krav och ger möjligheter

Att vara företag i dag är inte samma som innan digitaliseringen och detsamma gäller för kunderna. Även relationen mellan leverantör och kund har förändrats drastiskt och därför bör man inte förhålla sig till sina kunder på samma sätt som tidigare. Inga tecken och inga trender pekar på att den digitala köpprocessen skulle avta. Den kommer att fortsätta utvecklas i takt med teknologin och med utvecklingen av smarta digitala lösningar för företag som växer.

Som företagare är det med andra ord klokt att se digitaliseringens möjligheter och rusta sig med mod. Det skadar inte att addera nyfikenhet och ett öppet sinne. Att inte bara inse digitaliseringens kraft utan också dess nödvändighet är ett måste för ett företag som vill fortsätta utvecklas och har många fördelar som kostnadseffektivitet och skalbarhet. Företag som inte hoppar på moderniseringståget riskerar att råka på den mer snabbfotade konkurrenten eller sätta krokben på sig själv.

Vill du veta mer om hur ett smart IT-stöd kan hjälpa din verksamhet? Kontakta gärna mig!

Medarbetare Mikael Mansson
Mikael Månsson
Telefonnummer: 0709-32 50 77

Lösningar med D365 Business Central/NAV

 • Smedbo

  Smedbo

  D365 Business Central/NAV

  Grossist & partihandel

 • Kund Dackforum

  Däckforum

  D365 Business Central/NAV

  Grossist & partihandel