Dynamics 365 – er nya affärsplattform | Orango

Dynamics 365 – er nya affärsplattform

Kan det verkligen vara viktigt att förstå skillnaden mellan affärsplattform och affärssystem? Ja, om du vill förverkliga ditt företags visioner innan konkurrenterna gör det åt dig!

Min kollega Martin Cederbom skrev för en tid sedan ett blogginlägg som förklarade vad Dynamics 365 egentligen är. Han beskrev det där som en vidareutveckling från traditionella ERP- och CRM-system till att istället prata om en affärsplattform där gemensamma komponenter som Power BI, Power Apps, Flow, Cortana och IoT kombineras med olika affärsappar för att täcka in ett företags hela behov av digitalisering.

Sedan Martins inlägg har vår favorit-app i Dynamics 365-familjen bytt namn till Dynamics 365 for Finance and Operations, Enterprise Edition (D365FO), antalet appar i Dynamics 365 har utökats och täcker fler behov än någonsin tidigare. Gemensamt för dessa appar är att de går bra att köra fristående, men det är när du kombinerar dem med varandra eller med de kompletterande komponenterna jag nämnde i förra stycket som de verkligen kommer att bidra till ditt företags digitala transformation!

Kombinera dina affärsappar sömlöst i Microsoft Dynamics 365

D365 2

Genom att alla Dynamics 365-appar har en gemensam datastruktur (Common Data Services) kan ni som företag använda er av flera D365-appar för att producera data för att sedan konsumera, kombinera, analysera och agera på denna data i bland annat Power BI. Det är denna kombination av D365-appar, Power Apps, Flow, Power BI och Azure IoT (Internet of Things) som utgör det vi valt att kalla affärsplattform. Det gör vi för att det är så mycket mer än ett affärssystem. Det är ett helt digitalt ekosystem för ditt företag!

Affärsplattform som ger digitala muskler

D365 1

Att detta ekosystem dessutom finns i Azure ger er som företag digitala muskler som tidigare varit förunnat några få. Jag har nedan samlat ihop ett litet axplock av komponenter som tillsammans skapar affärsplattformen ni behöver för att lyckas med er affär.

• Ett leverans- och maintenance-verktyg i form av LifeCycle Services (LCS)
• En välkänd affärslogik i vårt Dynamics 365 for Finance and Operations
• Mobila, intuitiva gränssnitt och gemensamma verktyg på Dynamics 365-plattformen (Azure IoT)
• Machine Learning
• Logic Apps (för integration)

Och det finns mycket, mycket mer att välja på. Framtiden ser onekligen spännande ut för de som väljer att vara en del av den!

Jonasmondelius
Jonas Mondélus
Telefonnummer: 0709-41 42 86