Directions EMEA 2015 – rapport från Mannheim | Orango

Directions EMEA 2015 – rapport från Mannheim

Directions EMEA gick i år av stapeln 5-7 oktober i tyska Mannheim. Konferensen vänder sig till alla Microsofts partners inom Dynamics NAV i Europa, Mellanöstern och Afrika. Orango var representerat fem medarbetare (se bilden). Det var den mest besökta Directions-konferensen någonsin med nästan 1400 personer fördelade på 42 länder och 532 företag.

Orangodelegationen Pa Directions2
Från vänster: Daniel Vesterberg, Mikael Månsson, Daniel Lennartsson, Stefan Nilsson, Carolina Jarl.

Release av Microsoft Dynamics NAV 2016

Den stora händelsen på konferensen var att Microsoft släppte den nya versionen av Dynamics NAV som kommer att få namnet Microsoft Dynamics NAV 2016. Directions första keynote presenterades av Paul White från Microsoft. Han berättade att fokus från Microsofts sida kommer fortsatt att ligga på In-On-With, vilket innebär att vi på Orango fortsätter att rekommendera alla våra kunder att gå över till Office 365 så fort de har chansen.

Microsoft förmedlade vidare att de tänker fortsätta att mata sina partners med verktyg som ger mervärde till användare av NAV-produkten. Man gör det enklare för utvecklare att inte röra källkoden vilket i sin tur innebär bättre förutsättningar för att följa med produktens utveckling och hålla sig på senaste versionen. Utöver detta visade man de nya klienterna som nu även finns för telefoner. Telefonen är inte en mindre klient mer än rent visuellt utan den har alla funktioner som de andra klinterna vilket innebär ”kontoret på fickan”.

Mer om NAV 2016 i kommande blogginlägg!

Microsoft Dynamics NAV Managed Service for Partners

Under dag 2 hölls konferensens andra keynote och här presenterade Microsoft en ny tjänst för sina partners, nämligen Microsoft Dynamics NAV Managed Service for Partners. Med detta verktyg kan partners för Dynamics NAV nu erbjuda sina kunder drift av NAV via en driftsmiljö som levereras av Microsoft. Orango har under en tid varit en av Microsofts sexton utvalda partners över hela världen som fått prova detta i ett pilotprojekt. Därför är vi redan långt komna och kan redan nu erbjuda denna tjänst till våra kunder.

Orango i rampljuset

Riktigt roligt var att Orango vid två av sessionerna var inbjudna som talare. Detta skedde dels vid Microsofts lansering av Managed Services där jag själv deltog och dels vid 1ClickFactorysseminarium där Daniel Vesterberg och Mikael Månsson fick chansen att delge andra partners hur Orango har arbetat för att kunna erbjuda sina kunder en molnbaserad affärslösning.

Nästa Directions EMEA hålls i Prag 12-14 oktober 2016. Přijdu tam za tebou!