Annata 365 for Dynamics – en D365-vertikal för fordons- och… | Orango

Annata 365 for Dynamics – en D365-vertikal för fordons- och maskinbranschen under ständig utveckling

I förra veckan var jag i Barcelona på Microsofts stora användarkonferens Convergence för Dynamics-kunder. Där passade jag på att delta i Annatas partnerkonferens. Orango är partner till Annata och har exklusiv rätt att sälja produkten Annata 365 for Dynamics i Sverige. Det är en produkt för företag som hanterar dyra individer, som exempelvis personbilar, entreprenadmaskiner och lantbruksmaskiner.

Idms

Låt mig ge några alldeles färska exempel på hur kunder som hanterar individer kan dra fördel av Microsofts starka produktutveckling.

Molnet/Azure

Med Annata 365 for Dynamics, ihop med molnbaserade affärssystemet Dynamics 365, kan kunder som hanterar fordon, maskiner, individer sätta upp och använda en komplett affärssystemlösning utan att investera i egna servrar och nätverk. Allt sätts upp i molnet, du behöver endast ha en internetuppkoppling och en dator med en webbläsare. Du ”kör” affärssystemet i webbläsaren.

Microsoft satsar mycket på att göra det möjligt att arbeta i Dynamics 365 när du inte sitter på din arbetsplats - när du är ute och rör dig och använder din mobiltelefon eller en läsplatta. Det enda du behöver för att komma igång med appar är en D365-installation, en prenumeration i molnet/Azure och en mobiltelefon eller läsplatta. Vips kan du ladda ned appar från Windows Store som kommunicerar med ditt affärssystem, dessutom på ett mycket tryggt sätt. Annata har för sin tilläggslösning Annata 365 for Dynamics tagit fram två appar redan, en för fordonsmekaniker att hantera serviceorder på vilken även fungerar off-line samt en för fordonssäljare att hantera sina affärer på, inklusive konfigurator och lagersök som utgår från den nyss konfigurerade individen (maskinen, bilen eller liknande).

Ett tänkbart användningsområde för den app som riktar sig till fordonssäljare är i bilhallen, stående vid bilen med en intresserad kund, eller varför inte sittande i bilen där man kan konfigurera tillsammans med kunden?

CRM

Söker du en lösning för att hantera kundinformation och styra bearbetning av kunder, har vi ett intressant erbjudande. Microsofts affärsplattform Dynamics 365 for Finance and Operations är numera integrerat med det som tidigare hette Dynamics CRM, det innebär att du kan arbeta sömlöst med dina kund- och säljprocesser, vare sig du arbetar i affärssystemet eller i CRM-systemet. Orango i samarbete med Annata tar detta vidare till sin målgrupp, och det kommer under nästa år att vara möjligt att skapa offert och order för en bil/maskin/individ i CRM-systemet som sedan överförs sömlöst till affärssystemet för fortsatt administration. Detta är inget mindre än en revolution som möjliggör ett helt nytt sätt att arbeta, exempelvis för stora återförsäljarföretag som säljer bil, eller för importörer som vill samverka med sina återförsäljare.

Toppmodernt affärssystem för bilhandel, maskinhandel, service, hyra, garantihantering med mera

Är du intresserad av att lära dig mer om vad Orangos erbjudande avseende Annata 365 for Dynamics för individhantering och fordonshandel kan göra för ditt företag, tveka inte att kontakta oss för mer information.

I kommande blogginlägg kommer jag att tala mer om den funktionalitet som ingår i lösningen och som används av bil- och maskinimportörer, återförsäljare, uthyrare, verkstäder och andra företag med intresse för individhantering.

Kontakta mig om du vill veta mer om Annata 365 for Dynamics!

Marced
Martin Cederbom
Telefonnummer: 0739-16 30 32

Lösningar med D365 Finance and Operations

  • Stiga Boll

    Stiga Sports

    D365 Finance and Operations

    Grossist & partihandel