Alla hjältar bär inte mantel | Orango

Alla hjältar bär inte mantel

I en supermodern och samtidigt anrik verksamhet jobbar några av Orangos hjältar oförtröttligt för att skapa värde för kundens globala affär. De är del av ett kompetenscenter kring bolagets affärssystem vilket innebär internationellt utbyte och affärskritiska projekt. Den vanligaste fördomen är att deras jobb är tråkigt och tekniken gammal. Tillåt oss småle...

Consulting6 mozaik

Konsulterna är digitaliseringens förkämpar. Vissa av dem har jobbat med IT sedan det handlade om hålkort och grönskärm. Under årtionden har de krattat manegen för en yngre generation som nu kommer in med sina förmågor som digital natives. Alla har samma uppdrag: att framtidssäkra ett system som miljardindustrin är beroende av.

Konsulterna är digitaliseringens förkämpar.

Kunden är en världsledande tillverkare av produkter och tjänster i sin bransch och har fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder runt om i världen. Orangos konsulter sitter i ett kompetenscenter kring kundens affärssystem.

Systemet är ett globalt, affärskritiskt ERP-system som är ihopkopplat med bolagets alla andra system vilket skapar en omfattande infrastruktur att förvalta och vidareutveckla.

Låter det fortfarande tråkigt?

Delivery Manager för en långsiktigt hållbar leverans

Johan Johansson är Delivery Manager vilket innebär att han ska se till att leveransen blir långsiktigt hållbar. Resurs- och projektplanering och strategier för den övergripande arkitekturen är några av delarna som utgör hans roll. Johan, som har en bakgrund som utvecklingsansvarig och IT-chef på bland annat Electrolux, har både gedigen verksamhetskompetens och mycket god kunskap om affärssystemet. Han är som klippt och skuren för sin roll och en trygg ledare.

”Ungefär hälften av teamet kommer från Orango och den andra hälften sitter på ett konsultbolag i Indien.” berättar Johan. ”Rätt förutsättningar måste skapas för att alla ska kunna göra ett bra jobb, oavsett geografisk placering, kultur eller språk. Kommunikativ förmåga är viktigt, precis som verksamhetskunskap.”

Johan Johansson, Delivery Manager och konsult på Orango.

Utmanande men givande samarbete

Orango tar större delen av strategi- och designarbetet i dialog med kunden. Systemutvecklingen i form av kodning utförs till stor del i Indien. Samarbetet i teamet mellan resurserna off-shore och konsulterna på plats är en del i utmaningen och hanteras med dagliga avstämningar, gemensam planering av resurserna samt kompetensöverföring vilket är nyckeln till framgång. En mycket stor del av företagets globala omsättning går via affärssystemet och det är i allra högsta grad affärskritiskt.

”Bland våra mål finns att leverera kritiska affärsprojekt och effektiv utveckling. Men vi ska också skapa processer och metoder för att framtidssäkra systemet, teamet och dess kompetens” fortsätter Johan.

Service Manager för händelsestyrd roll i internationell miljö

Karl Blomquist är Service Manager för REX och de system som är tajt ihopkopplade med systemet. Hans roll är mer händelsestyrd med många olika kontaktytor. Han jobbade tidigare som projektledare på DHL och har stor erfarenhet av supply chain och kundimplementationer i DHL:s interna system.

”Här får jag jobba i internationell miljö med kulturellt utbyte från många olika länder, både på plats här och runtom i världen” säger Karl. ”Det är stor variation och jag blir inblandad i många olika projekt”.

Karl Blomquist, Service Manager och konsult på Orango.

Kompetensöverföring och stora möjligheter

En stor kund, med global verksamhet, erbjuder en stor flora av möjligheter och avsett konjunkturläge så är IT alltid viktigt – digitaliseringen stannar inte av.

”Jag jobbar med en grupp människor med lång erfarenhet av både verksamhet och system. Det ger mycket utveckling för egen del och jag växer som konsult. Och jag känner mig väldigt ung!” skrattar Karl som nyligen fyllde 33 år och därmed är yngre än affärssystem han jobbar med.

Affärssystemet snurrar på, som det gjort sedan 80-talet. Effektivt, stabilt och utvecklat för att snabbt kunna stötta bolaget vid förändringar. I vardagen innebär det att Orangos hjältar är duktiga på att lyssna och förstå verksamhetens krav, lösa affärskritiska problem och samtidigt vara uppdaterade på dagens teknik. Parallellt jobbar de med vidareutveckling och moderniseringen för att systemet ska möta omvärldens behov i många år till. Uppdraget är tydligt: att leverera kundnytta och värde i kundens globala affär.

Delar av Orangos Consulting-team.

Foto: Ellinor Hellberg, Bolt.

Jobba på Orango

Vill du jobba med oss? Ta kontakt med Anna-Karin Sandstedt, affärsområdesansvarig Consulting!

Kontaktperson

Anna Karin Sandstedt
Anna-Karin Sandstedt
Telefonnummer: 0705-71 08 46

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår Privacy Policy.