5 mest lästa posterna under 2018 inom Bygg, installation och… | Orango

5 mest lästa posterna under 2018 inom Bygg, installation och service

Här hittar du våra 5 bloggposter som fått flest visningar under 2018. Just den här listan innehåller artiklar med koppling till vårt prioriterade branschsegment Bygg, installation och service samt affärssystemet 4PS Construct.

5-mest-lasta-posterna-2018-4PS-blur

Förra veckan summerade jag förra årets 5 mest lästa bloggposter relaterade till handelsföretag och vårt affärssystem Dynamics NAV och Business Central. Den här veckan är det dags för nästa lista och den här gången listar jag de 5 mest lästa bloggposterna under 2018 kopplat till våra prioriterade branscher Bygg, installation och service och affärssystemet 4PS Construct.

Här kommer årets segrare i visningar:

3 tips till dig inom bygg och installation som ska byta affärssystem

Att byta affärssystem är ingen liten sak. De flesta som kommit i kontakt med ett affärssystembyte vet att det krävs mycket av ett företag och ju bättre förberedd du är desto enklare är det att sätta rätt förväntningar och genomföra projektet så smidigt som möjligt. Kanske är det därför inte så konstigt att just den här artikeln där vi delar med oss av 3 saker som är viktiga att tänka på inför ett systembyte är vår mest lästa under 2018.

Klicka här för att läsa 3 tips till dig inom bygg och installation som ska byta affärssystem

Bygg- och entreprenadbranschen digitaliseras – har du rätt IT-stöd?

Vårt andra mest lästa inlägg handlar om digitalisering och hur utvecklingen påverkat bygg och entreprenadbranschen. Här reder vi ut några av de krav som digitaliseringen ställt på branschens IT-stöd. Har du rätt verktyg i din verksamhet?

Klicka här för att läsa Bygg- och entreprenadbranschen digitaliseras – har du rätt IT-stöd?

5 fällor du bör undvika när du upphandlar nytt affärssystem

Den perfekta uppföljningen på den här listans vinnare är såklart ett inlägg där vi tipsar om vilka fällor du bör undvika när du ska välja ett nytt affärssystem för ditt företag. Håll koll på de 5 sakerna för att inte köra i diket innan projektet ens dragit igång!

Klicka här för att läsa 5 fällor du bör undvika när du upphandlar nytt affärssystem

Lever du med öar av system omgivna av ett hav av Excel?

Excel – många människors räddare i nöden och det verktyg förvånansvärt många företag helt och hållet förlitar sig på när det kommer till uppföljning och rapportering av verksamheten. I den här bloggposten går vi igenom en del av de många risker och negativa konsekvenser som följer när du och dina kollegor arbetar med manuella och personberoende rutiner i Excel.

Klicka här för att läsa Lever du med öar av system omgivna av ett hav av Excel?

Så skapar du bättre affärsuppföljning i ditt byggbolag

Hur följer man upp en verksamhet där projekten är centralt på bästa sätt? Ser förutsättningarna likadana ut i bygg- och installationsföretag som det gör i andra typer av bolag? I den sista artikeln på topplistan går vi igenom hur du skapar bättre affärsuppföljning i ett företag där händelserna snarare är aktivitetsstyrda än kontostyrda.

Klicka här för att läsa Så skapar du bättre affärsuppföljning i ditt byggbolag

Vill du vet mer?

Är du nyfiken på hur vi har hjälpt andra företag inom bygg, installation och service? Kontakta mig!

Mathias Gyllensvard
Mathias Gyllensvärd
Telefonnummer: 0708-76 38 24

Lösningar med 4PS Construct