2018 – vilket händelserikt år! | Orango

2018 – vilket händelserikt år!

Ronny-Roos-summerar-2018

2018 blev ett mycket händelserikt år i Orango och ett år som vi är väldigt stolta över. Här kommer de viktigaste händelserna som tar oss ett steg närmare vår vision att förändra branschen, leda marknaden och hjälpa våra kunder att blomstra!

 • Under året gick Orango samman med Itero i januari och Pdb datasystem i november. Totalt fick vi ca 110 nya kollegor och är vi är nu 240 medarbetare i Orangofamiljen
  • Vi var en av 3 finalister i kategorin ”Årets Partner” hos Microsoft. Tyvärr vann vi inte denna gång, men…
  • I december fick vi utmärkelsen som ”En av Sveriges 30 bästa företagsbloggar” av ”Expertvalet. Det är vi väldigt stolta över!
  • På vår årliga konferens utser vi, via nomineringar från alla medarbetare i Orango, Årets Ledstjärnor i ett antal kategorier, som ”Årets Proffs”, ”Årets Förebild”, ”Årets Glädjespridare”, ”Årets Innovatör” och ”Årets Det Lilla Extra”. Vinnarna bildar under tiden fram till nästa konferens en grupp som har 1.000 kr/medarbetare (ca 240.000 kronor) till sitt förfogande att göra aktiviteter för som stärker Orangos kultur.
  • Annata365 by Orango och 4PS by Orango tog under hösten plats i Microsofts katalog för lösningar som är ”Co sell prioritized”, dvs vi är bland ”the chosen ones”
  • I december startade vi Orango Christmas Challenge där vi ger 5 kronor för varje debiterad timme i december till ett antal hjälporganisationer som vi själva väljer ut. Totalt sett kommer vi att skänka upp mot 75.000 kr som vi är säkra på kommer till god användning.
  • Orango har ett uttalat mål att vara ”Branschens bästa arbetsplats” och vi mäter vårt engagemang och vår nöjdhet tillsammans med Great Place to Work. Under 2018 kunde vi glädjas åt att engagemanget ökat med 15% och att 87% av oss tycker att Orango är en mycket bra arbetsplats
  • Som grädde på moset kan vi till sist också konstatera att detta redan börjat visa sig i våra ekonomiska siffror, eftersom 2018 blev det bästa året någonsin i Orangos historia. Exklusive Pdb ökade vi omsättningen med 57 % och vinsten med 284 % och inklusive Pdb datasystem omsätter vi ca 320 MSEK och är 240 medarbetare!

  Nu kastar vi oss in i 2019 och vi har redan mycket positivt att se fram emot. Bland annat så kommer vi att flytta till nya moderna lokaler på 1.400 kvadrat i Malmö, eftersom vi inte får plats med våra nu 80 medarbetare i de lokaler vi har. Speciellt inte utifrån att vi nu också ska etablera Pdb:s erbjudande inom Business Intelligence, Integration, ehandel, Custom Solutions och Consulting i Malmö.

  Tack vare vårt finfina resultat så går årets Orango-konferens till Spanien i september. Vi passar på att förlänga sommaren lite, även om vi också fortsätter att ha sommartid i Orango (7 timmars arbetsdag) sommaren 2019.