Vi hälsar våra nya Trainees välkomna | Orango

Vi hälsar våra nya Trainees välkomna

Traineeverksamheten hos Orango är ett väldigt framgångsrikt koncept där vi de senaste fyra åren tagit in totalt 13 Trainees i våra olika affärsområden. Lisa Birghammar och Pontus Stefansson är våra senaste talanger som i måndags började Traineeprogrammet med inriktning mot Microsoft Dynamics NAV

I vårt affärsområde Microsoft Dynamics NAV, kördes det första Traineeprogrammet för två år sedan. Då rekryterades två nya Trainees och programmet blev mycket lyckat. I båda fallen utvecklades de väldigt snabbt och är idag etablerade konsulter hos flera av våra kunder och på väg upp i projektledar- och kundansvarsroller.

-Vi är noga med att ha en jämn köns- och åldersfördelning och eftersom vi på sistone har rekryterat ett antal seniora konsulter gick vi i våras ut och sökte nya Trainees. Vi hade ca 100 ansökande att välja mellan vilket var väldigt roligt. Valet föll på Lisa och Pontus efter en noggrann urvalsprocess där vi inte bara gick på meriter och utbildning utan där personligheten var en väldigt viktig komponent, berättar Daniel Vesterberg, affärsområdeschef Microsoft Dynamics NAV på Orango. Jag vill återigen hälsa dom hjärtligt välkomna och jag kan lova dem spännande utmaningar hos oss framöver, fortsätter Daniel.

Lisa Pontus 462Px

Lisa – tårtbagerska med talang för att knappa snabb kod

Lisa tog Civilekonomexamen från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet förra sommaren och har sedan dess arbetat som ekonomiassistent. Intresset för affärssystem började när Lisa läste en kurs i programmering och systemvetenskap vid sidan av sina ordinarie studier.

-Jag blev tipsad av en kompis att söka till Orangos Traineeprogram, läste på om företaget och fick en bra känsla. Efter första intervjun växte den känslan och jag insåg att detta var ett företag med bra värderingar. Nu har jag snart avvecklat min första arbetsvecka på DecidoKompetensor och det är en fantastisk arbetsplats med jätte trevliga kollegor och en varm stämning.

Pontus – headhuntad hockeyspelare som gillar att rensa ogräs

Pontus är nyexaminerad civilingenjör i industriell ekonomi på Lunds Tekniska högskola. Han kom i kontakt med affärssystem via examensarbetet där han kom underfund med nyttan och insåg vilket bra verktyg det var för att implementera lösningar i verksamheter.

-Mitt första intryck av Orango var mycket positivt. Rekryteringsprocessen var smidig och alla var väldigt trevliga. Det är ett gott gäng med bra stämning och man blir snabbt en i gänget. Jag blev redan efter två dagar tillfrågad att vara med i Orangos hockeylag.