Webinar | Varför valde Växjö kommun Power BI? | Orango

Varför valde Växjö kommun Power BI? - ett webinar för dig inom kommunal verksamhet

Varför valde Växjö kommun att gå över till Power BI? Vi har bjudit in Tomas Erlandsson från Växjö kommun, för att höra honom berätta om deras nya Microsoftstrategi och övergången till Power BI.

Inspelat Webinar PBI för kommuner toppbild

För kommuner och andra offentliga verksamheter är frågan om datahantering och sekretess alltid het. Varifrån kommer datan, hur skyddad är den och vart tar den vägen? Det är frågor som du behöver har koll på för att bl.a. kunna styra tillgängligheten, minska ledtiden för rapportframtagning och öka automatiseringen. Att få den kontrollen kan vara extra svårt när du känner dig inlåst i ditt eget system med ett stort konsultberoende, så som många kommuner upplever idag.

Det är där Microsoft beslutsstödsplattform med verktyget Power BI ger större möjligheter att äga sin egen data. Du kan enkelt och överskådligt kombinera datamängder från olika håll för att skapa en sammanhängande bild för verksamheten. Något som brukar vara särskilt uppskattat inom HR och ekonomifunktionerna.

Vi har bjudit in Tomas Erlandsson, verksamhetsarkitekt för Växjö kommun och projektansvarig för flytten från Qlikplattformen till Microsofts plattform med Power BI. Han kommer att berätta om varför de valde att gå över till Microsoftplattformen och Power BI, vilka vinningar det förväntas ge och var de befinner sig nu i digitaliseringsarbetet av den kommunala verksamheten.

Inspelat webinar

Talare på webinaret är: Tomas Erlandsson, verksamhetsarkitekt för Växjö kommun och Mattias Gröndahl, affärsutvecklare för BI och Data Analytics på Orango.

Webinaret varar ca 44 minuter.

Få tillgång till inspelningen här

Vill du veta mer?

Kontakta då mig direkt så berättar jag gärna mer om Power BI och hur Orango kan hjälpa din verksamhet.

Mattias Grondahl
Mattias Gröndahl
Telefonnummer: 0766-32 10 33

Lösningar med Power BI