Välkommen till Orango, Truls Bråhammar! | Orango

Välkommen till Orango, Truls Bråhammar!

I förra veckan kunde ni läsa om Tatjana Jörnell som påbörjade anställning hos Orango 1 oktober i år. Samma dag anslöt även Truls Bråhammar till Orangos Sencha-avdelning. För att ni ska lära känna honom bättre lät vi honom svara på ett antal frågor.

Truls Bråhammar

Hur ser din utbildningsbakgrund ut?

Jag har en master i Pressvetenskap med Litteraturvetenskap och Konstvetenskap.

Beskriv dina färdigheter och vad du jobbat med tidigare!

Numera får jag väl säga att mitt fokus är .NET och Microsoft Azure, egentligen med inriktning datainsamling och dataströmmar men i dag har jag breddat mig något mot Machine Learning och AI. Det är ju så stort och växer hela tiden så man kan omöjligt kunna alla delar. Jag programmerar men jobbar också mycket med arkitekturfrågor. Senast kom jag från ett företag som heter Additude, innan dess var jag konsultchef på ett annat företag som heter Evry.

Vad lockade med Orango?

Att företaget verkar ha en bra företagskultur och att jag jobbat en del med affärssystem, WMS och liknande. Dessutom står affärssystemen inför en stor förändring, strukturellt och arkitektoniskt, vilket är både roligt och intressant och gör min kunskap om Azure viktig om man förstår möjligheterna och vad kraven kommer vara. Det skall jag missionera om på företaget framöver.

Vad är dina arbetsuppgifter hos oss?

Jag kommer mest hålla på med integrationer, till att börja med mest för AX / Dynamics 365 for Operations. Det kan vara mot andra applikationer som tillhandahåller en tjänst, men likaväl mot en arkitektur som bara ser till att ERP:et fungerar bättre och kan fokusera på sin uppgift.

Hur har första tiden på nya jobbet varit?

Mycket rolig och intressant! Jag började ju med att åka med på konferensresan till Malta där jag fick en inblick i företaget som jag känner hade varit svår att få om jag bara suttit i Malmö och häckat. Sen har det varit mycket att ta till sig om saker som jag aldrig arbetat med men jag känner att jag får bra support från alla så det går ganska snabbt att komma in i det hela.

Nog om jobbet, berätta lite om dig själv!

Jag är 45 och bor i Hemmesdynge (google it!). Eller jag bor till och med utanför Hemmesdynge city, på en åker, så det är verkligen långt från all ära och redlighet. Där finns också en fru som heter Anna och en liten kille (4 månader) som heter Arvid.

Vad är dina fritidsintressen?

Orangos kund Malmö FF är ett stort intresse, men kanske främst klättring. Jag har klättrat lika länge som vissa har arbetat på Orango eller dess föregångare, sen 1993. Jag brukar också säga att jag har fiske som ett intresse trots att jag bara kommer ut 3-4 dagar om året.

Till sist, berätta något om dig som inte så många av dina nya kollegor känner till!

Mitt smeknamn är The Truth, av en anledning… man får fråga! Jag har tävlat i utförsåkning och jag är egentligen snickare, men sadlade om till att börja bygga virtuella strukturer.