Välkommen, Robin Carlsson! | Orango

Välkommen, Robin Carlsson!

27-årige NAV-konsulten Robin Carlsson anslöt till Orangos Helsingborgskontor för några veckor sedan. Jag ställde några frågor till Robin i syfte att kunder och kollegor ska lära känna honom bättre. Håll till godo!

Robin är uppväxt i lilla Torup utanför Halmstad men har varit skåning sedan 2010. Han bor i centrala Helsingborg tillsammans med sin flickvän.

Img 2591

Beskriv din utbildningsbakgrund!
Jag tog examen från Lunds universitet 2014 efter att ha tagit en kandidatexamen i systemvetenskap och en magisterexamen i informationssystem. Så jag har pluggat i Lund fyra år. På gymnasiet läste jag IT.

Och hur ser CV:et ut i ”jobb-kolumnen”?
Jag har arbetat med affärssystem och NAV sedan jag tog examen för tre år sedan. Innan jag flyttade till Lund för att studera arbetade jag dessutom som teknikkonsult/IT-tekniker. Under universitetstiden har jag också varit studentambassadör för Microsoft och därigenom lärt mig mycket om hur deras organisation fungerar, om deras produkter och den allra senaste tekniken.

Visste du något om Orango innan det blev aktuellt för dig att börja jobba här?
Javisst, jag kände till Orango eftersom jag arbetat hos en annan NAV-partner. I synnerhet visste jag att Orango var en stark Microsoft-partner med fokus på affärssystem. Jag hade fått goda intryck av företaget tack vare hemsidan och många bra blogg- och nyhetsinlägg. Jag kände även till DecidoKompetensor (som Orango hette tidigare) när jag var student då jag träffade en representant från företaget på en arbetsmarknadsdag.

Hur kommer det sig att du valde att börja jobba hos Orango?
Det som fångade mitt intresse var att Orango blev utsedd till årets Dynamics NAV-partner 2016. Det blev ett stort bevis för mig – att Orango har en nära och bra relation/kontakt med Microsoft. För mig var det nog det starkaste argumentet.

Med tanke på att jag arbetat som studentambassadör för Microsoft tidigare och arbetat inom IT och affärssystemsbranschen några år, så visste jag att partnerrelationen med Microsoft är väldigt viktig. Inom IT och affärssystem går utvecklingen väldigt snabbt så det är viktigt att man håller sig uppdaterad med nya tekniker och lösningar. Av den anledningen kände jag att jag ville arbeta för en partner som arbetar nära Microsoft.

Beskriv din första tid hos Orango!
Faktum är att jag deltog på Orangos personalkonferens redan helgen innan min första arbetsdag, det var nog den bästa starten man kunde få! Jag bjöds även in på afterwork innan jag började för att lära känna mina nya kollegor, vilket jag uppskattar eftersom det kändes mer avslappnat när jag väl skulle börja. Det var helt enkelt skönt att få ansikte på allt folk och att få höra vad som är på gång, både internt och externt på marknaden.

Redan min andra arbetsdag på Orango fick jag komma ut till kund och delta på ett möte där min kompetens kom till nytta. Från ett arbetsperspektiv har jag mer eller mindre ”kastats in” i intressanta projekt där jag tillåts att komma med idéer, får påverka och får min röst hörd, precis som jag vill. Givetvis finns också arbetssätt och inarbetade rutiner att följa, Orango är ganska väletablerat enligt min uppfattning även om det också sker förändringar, vilket är sunt.

Så för att sammanfatta har min första tid på Orango varit väldigt social, jag har snabbt kommit in i arbetet även om om det finns fortfarande mycket att lära.

Nog om jobb! Berätta gärna något om dig som inte så många känner till!
Jag är biodlare! På något sätt får det ner mig på jorden, ifrån allt som har med datorer, teknik och affärssystem att göra. Det är skönt att ha en sådan hobby för att bryta av från allt annat i vardagen.


Tack till Robin för att du tog dig tid att svara på frågorna. Och räkna med att många kollegor kommer vara intresserade av att ”surra” om din ”bi-syssla” på luncherna framöver…