Trainee-perioden över för Annie, Mariella, Olle och Sara | Orango

Trainee-perioden över för Annie, Mariella, Olle och Sara

Tio veckor som trainee på Orango

Ganska exakt tio veckor har gått sedan vår första anställningsdag på Orango. Av det rekordhöga antalet ansökningar blev vi till slut fyra personer som fick nöjet att börja på Orangos traineeprogram. Vi har under de senaste tio veckorna lärt känna såväl kollegorna på Orango som varandra och vi skulle idag kunna presentera varandra lika bra som oss själva. I det här blogginlägget vill vi berätta om våra första tio veckor som trainees.

I förändringen ligger vår trygghet

Inför första arbetsdagen var våra förväntningar höga. En aning nervösa klev vi in på Orangos kontor i Malmö och med orden ”i förändringen ligger vår trygghet” presenterades schemat för de kommande veckorna. Vi hittade snabbt tryggheten i att schemat hann frångås både en och två gånger. En arbetsdag som konsult på Orango är i ständig förändring.

Team

Av kollegor har vi blivit mottagna med öppenhet och nyfikenhet. Dessutom har vi verkligen fått känslan av att vi är ett välkommet tillskott och att alla är ett team som arbetar tillsammans.

Case, praktik & föreläsningar

Förutom andra veckans konferensresa till Slovenien så har våra tio veckor fyllts med olika case, praktik, föreläsningar samt teambuilding-aktiviteter. Ett av våra första case minns vi tydligt, kanske just på grund av att det var en riktig beställning från en kund. Vårt uppdrag blev att utforma en kravspecifikation och ta fram ett lösningsförslag som vi sedan presenterade för kunden. Under hela caset fick vi fantastisk handledning och stöttning av kollegor, men även möjligheten att stå på egna ben och ta egna beslut. Vår praktik på Orangos olika affärsområden har gett oss en uppfattning av såväl de olika affärssystemen som kunderna.

Framtiden

Nu inleder vi ett nytt kapitel på vår resa hos Orango; det är dags att börja arbeta inom våra tilldelade affärsområden och vi känner oss riktigt taggade på att bli experter inom affärssystem!

Vilka är vi?

Vi har studerat vid olika utbildningar, har olika bakgrund och vi tänker och arbetar på olika sätt, vilket har varit en enorm styrka i de case som vi har löst tillsammans. Detta är också något som väldigt väl beskriver Orangos fokus på att vara en lagspelare och synen på att alla olika personligheter och kunskaper behövs.

Sara Ahlberg
Utbildning: Civilekonom med inriktning strategi, Lunds universitet
Affärsområde: AX-Sthlm
Varför jag sökte till Orango: Jag sökte mig till Orango eftersom jag uppfattade företaget som hälsosamt och under tillväxt. Hälsosamt eftersom fokus låg på laget och inte individuella meriter. Dessutom tänkte man långsiktigt och premierade en balans av arbete och fritid, vilket jag lockades mycket av. Tjänsten som verksamhetskonsult kändes precis som det jag ville göra, med den stora fördelen att jag även skulle komma att bli en expert på IT- och affärssystem, vilket jag hade ganska begränsad kunskap i sedan tidigare. Detta kändes väldigt spännande och rätt i tiden.

Olle Braconier
Utbildning: Systemvetenskap, Lunds universitet
Affärsområde: NAV
Varför jag sökte till Orango: Jag hörde först om Orango från vänner och bekanta. De berättade om ett familjärt företag där fokus låg på lagets framgång snarare än på prestige och individuella prestationer. Min erfarenhet från detaljhandeln gav mig tidigt en insyn i hur viktigt affärssystemet är för ett företags framgång. Det jag uppskattade mest med att jobba i butik var att nöjda kunder återkom till mig för att jag gjorde ett proffsigt jobb och hade ett stort kunnande inom mitt område. När jag sökte till Orango såg jag att jag kunde uppnå precis samma sak här, att få nöjda kunder genom att leverera tekniska lösningar som ett verktyg till framgång där jag tillsammans med mina kollegor tillhandahåller kompetensen.

Mariella Larsson
Utbildning: Företagsekonomi, Organisation & Ledarskap, Lunds universitet
Affärsområde: AX-Syd
Varför jag sökte till Orango: Anledningen att jag ansökte till jobbet på Orango var för att bidra till och vara en del av en organisation som brinner för verksamheters framgång. Att Orango värderar de gemensamma lösningarna högt gav mig dessutom ett gott intryck av företagskulturen. Mitt intresse för affärssystem, min förmåga att förstå arbetsprocesser och min vilja till och nyfikenhet för ett ständigt lärande passade väl in hos Orango.

Annie Runeman
Utbildning: Civilingenjör, Industriell ekonomi, Lunds tekniska högskola
Affärsområde: AX-Syd
Varför jag sökte till Orango: Annonsen till traineeprogrammet satte ord på vad jag vill jobba med, och även hur jag vill jobba. Med min utbildning blir företag och verksamhetsutveckling ett självklart fokus. Jag har insett att affärssystem är en viktig del i det, och inte minst ett bra verktyg. Jag trivs bäst med att jobba i ett team, få möjlighet att ta ansvar själv och samtidigt ha laget bakom som stöttar. Arbetssättet på Orango var det främsta skälet till att jag sökte traineeprogrammet.

Tips till dig som vill söka

Vårt bästa råd till dig som funderar på att söka till Orangos traineeprogram är att inte låta dig skrämmas av att det låter för tekniskt eller systeminriktat. Var inte rädd för att visa vem du är i ansökan. Hur klyschigt det än låter, så är det bästa tipset helt enkelt att vara dig själv!