Starkt nyförvärv till Orangos Bison-satsning på Frukt och Grönt

Frukt O Gront Bison Johansson

Orango har sedan en tid tillbaka drivit en tydlig vertikalisering mot färskvarubranschen i allmänhet och Frukt & Grönt i synnerhet. För några veckor sedan tog vi ytterligare kliv mot att bli den självklara partnern för företag i branschen när Johan Johansson gjorde sin första dag hos oss.

Johan kommer närmast från en roll som verksamhetskonsult hos Softronic där han varit specialiserad på just frukt & grönt. Innan dess har han jobbat i branschen i 10 år. Ansvarsområden har varit produktionsplanering, lager, logistik och inköp – supply chain kort och gott. Han har också från kundsidan ansvarat för att implementera nytt affärssystem, vilket var det som fick honom att få upp ögonen för att jobba fullt ut med affärssystem.

– En klockren rekrytering för oss. Vi har redan en del färskvarukunskap i Bison-gruppen men i takt med att kunderna blir fler var det nödvändigt att utöka kompetensen ytterligare. Johans erfarenhet kommer bli guld värd för Orango och för våra kunder inom frukt & grönt, säger Jacob Giselsson, affärsområdeschef för Bison.

Med sin mångåriga erfarenhet från frukt & grönt kommer Johan naturligtvis få en nyckelroll hos befintliga och framtida kunder.

– Jag vet att många färskvarugrossister sitter i föråldrade system utan möjlighet till vare sig support eller uppgraderingar. Systemen fungerar än så länge fortfarande hjälpligt men de företag som blir först in på nya plattformar kommer att skapa sig bra konkurrensfördelar gentemot sina konkurrenter, spår Johan Johansson.

Johan Johansson är 39 år och bor i Röstånga, vid Söderåsens fot, med sambo och hundar. Fritiden ägnas till stor del åt att framkalla ljuva toner på diverse slagverk och Johan förfogar faktiskt över en musikstudio i Malmö.

Lösningar med Bison