Orango breddar ägandet för fortsatt expansion – Sobro blir… | Orango

Orango breddar ägandet för fortsatt expansion – Sobro blir största ägare

Orango, en av Sveriges främsta specialister på affärssystem, med en årlig omsättning på ca 130 miljoner, har vuxit kraftigt med en god lönsamhet sedan starten 2011. Med ett fortsatt offensivt expansionsmål på både existerande och nya marknader, har de nuvarande ägarna valt att sälja drygt 50 procent av aktierna till det privata investeringsbolaget Sobro, samtidigt som ägandet breddas bland medarbetarna. Den operativa verksamheten förändras inte av den nya ägarbilden.

Yuscawbvmd6Gxwliolq7

– Jag är väldigt glad över att Sobro valt att gå in som huvudägare av Orango. Det ”gamla” Orango har fungerat mycket bra men för att ta nästa steg i vår utveckling och expansion så är jag övertygad om att detta är rätt väg att gå. Nu får vi en tydlig majoritetsägare men även möjlighet att bredda ägarskapet och erbjuda fler medarbetare delägarskap vilket känns jätteroligt, säger Håkan Walberg, VD på Orango.

Sobro är ett privat investeringsbolag som ägs till största del av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg. Företaget investerar i mindre och medelstora svenska onoterade företag som har goda tillväxtmöjligheter. Utöver Orango är Sobro även ägarpartner i ByggDialog, Candidator, Claremont, NCS Colour, Nordomatic, Scandinavian Photo, och Tengbom.

– Kemin mellan oss och Sobro har stämt ända sedan första mötet i våras. Vi har samma värderingar med tydligt fokus på kundnöjdhet, engagerade och duktiga medarbetare, tillväxt och ett bra resultat, berättar Håkan Walberg, VD på Orango.

– Orango är ett mycket välskött, snabbväxande och lönsamt företag, vilket är något vi söker i alla investeringar vi gör. Det vi särskilt fastnade för hos Orango är att det är ett företag som brinner för att utveckla sina medarbetare som i sin tur brinner för att hjälpa kunderna att utveckla deras verksamheter, vilket sammanfattas väl i företagets devis ”Affärssystem med kärlek”, säger David Stenlund Sager, partner på Sobro.

För mer information:

Håkan Walberg, VD, Orango AB, 0768-52 54 20, hakan.walberg@orango.se

David Stenlund Sager, Sobro AB, 0739-08 64 49, david@sobro.se

Om Orango AB:

Orango AB är specialister på affärssystem och tillhörande lösningar och tjänster. Genom vår kunskap och förmåga att välja rätt lösningar hjälper vi våra kunder att lyckas. Vi finns i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Stockholm. www.orango.se

Om Sobro AB:

Sobro är ett privat investeringsbolag som ägs av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg, samt Mikael Ludvigson och David Stenlund Sager. Sobro grundades 2007 av Ragnar och Per-Olof som sökte utlopp för sin affärsglädje och en stark tro på människors vilja att växa och utvecklas. Utöver Orango är Sobro även ägarpartner i ByggDialog, Candidator, Claremont, NCS Colour, Nordomatic, Scandinavian Photo och Tengbom. www.sobro.se