Nya trainees på Orango! | Orango

Nya trainees på Orango!

Den första september steg tre talanger in genom dörren på Orangos kontor i Helsingborg för att inleda sin roliga, lärorika och intensiva trainee-period på ett av Sveriges ledande konsulthus för affärssystem. I detta blogginlägget är tanken att ni ska få lära känna dem lite bättre.

Trots att bara två veckor förflutit av trainee-perioden har det hunnits med en hel del.

– Mötet med tidigare års trainees var väldigt spännande. Det var intressant att höra om deras resa och samtidigt få goda tips på hur vi kan få ut så mycket som möjligt under trainee-tiden. Även introduktionen till arbetet som konsult samt mötet med affärsområdescheferna var två intressanta moment som gav en god inblick i Orango och vårt kommande arbete, säger Dajana Kleine.

Orango har en lång erfarenhet av att driva trainee-program och glädjande nog är en väldigt stor andel av de som genomgått perioden kvar vid företaget som uppskattade konsulter och kollegor. Orangos trainee-program har därför blivit väldigt populärt och varje år inkommer massvis med ansökningar.

– Vi får en unik möjlighet till att utveckla och förbättra verksamheter, inte minst inom logistik vilket är ett område jag brinner lite extra för. Orangos företagskultur, tillväxt samt att arbeta i team tilltalade mig och är säkerligen en stor anledning till att så många väljer att söka sig hit, tror Marielle Frid.

Att jobba som verksamhetskonsult med affärssystemet som verktyg är ett spännande arbete där den ena arbetsdagen sällan är den andra lik, vilket är något som tilltalar många studenter som är på väg ut i arbetslivet.

– Jag fick först upp intresset för affärssystem efter en kurs jag läste under min valbara termin på programmet. Jag fick intrycket att det är ett utmanande och varierande arbete som blandar IT och ekonomi vilket passar mig perfekt, avslutar Nicole Jorvid.

Dajana Kleine
Ålder: 28 år
Bor: Höganäs
Utbildning: Industriell ekonomi, Linköpings universitet
Intressen: Grönsaksodling, vandring och löpning.

Marielle Frid
Ålder: 26 år
Bor: Malmö
Utbildning: Civilekonom inriktning logistik, Linnéuniversitetet
Intressen: Älskar att resa.

Nicole Jorvid
Ålder: 22 år
Bor: Lund
Utbildning: Ekonomiprogrammet, Lunds universitet
Intressen: Träning i alla dess former. Tidigare tennis och konståkning, nu oftast gymträning.