Ny VD på Orango | Orango

Ny VD på Orango

Ronny Roos Highrez

Ronny Roos kommer att ta över VD-posten på Orango, en av Sveriges främsta specialister på affärssystem. Ronny har över 25 års erfarenhet från ledande positioner inom IT-branschen och har senaste åren jobbat professionellt med styrelsearbete.

Ronny Roos har sedan 2015 varit verksam i Orangos styrelse som styrelseledamot och ordförande. Förutom en lång erfarenhet inom IT-branschen med ledande positioner inom bl.a. WM-Data, Logica och CGI, har Ronny senaste fyra åren bedrivit egen verksamhet med fokus på styrelsearbete, rådgivning och mentorskap.

I samband med att Ronny tillträder som VD kommer Ragnar Söderberg från huvudägaren Sobro att gå in som ordförande i Orango. I styrelsen ingår även David Stenlund Sager från Sobro samt Orangos avgående VD Håkan Walberg.

– Orango är ett starkt företag med mycket stora möjligheter att fortsätta sin framgångsrika resa. Styrelsen har beslutat att tiden är mogen för ett nytt ledarskap där en ny VD kan driva nästa fas i Orangos utveckling, säger Ragnar Söderberg, tillträdande styrelseordförande i Orango.

– Under de senaste åren har jag sett Orango växa sig starkt och alltid varit imponerad. Sedan jag började arbeta i Orangos styrelse har jag dessutom på nära håll sett talangen och engagemanget hos alla medarbetare som gjort detta möjligt. Jag ser verkligen fram emot att få möjligheten att på ett mer operativt sätt vara med och fortsätta utveckla Orango till nästa nivå, säger Ronny Roos, tillträdande VD på Orango.


För mer information:
Ronny Roos, tillträdande VD Orango AB
Tel: 0702-99 53 35, e-mail: ronny.roos@orango.se

Ragnar Söderberg, tillträdande styrelseordförande Orango AB
Tel: 070-232 91 81, e-mail: ragnar@sobro.se