Microsoft Dynamics 365 Business Central blir nya namnet på… | Orango

Microsoft Dynamics 365 Business Central blir nya namnet på affärssystemet Dynamics NAV

Äntligen avslöjar Microsoft det nya namnet på Dynamics NAV. I samband med lanseringen av den nya Software as a Service-versionen släpps det nya namnet som blir Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Kärt barn har många namn - åtminstone under senaste året

För dig som hängt med i senaste årets nyhetsflöde runt Microsofts affärssystem Dynamics NAV, tidigare Navision, vet du att det framtida namnet på produkten varit osäkert ett tag nu.

Under hösten 2016 lanserades det första, lagom korta, produktnamnet på SaaS-erbjudandet för Dynamics NAV 2017, nämligen Microsoft Dynamics 365 for Financials, Business Edition. Just tillägget Business Edition skulle skilja produkten åt från ett av Microsofts andra affärssystem - Dynamics AX. AX fick istället tillägget Enterprise Edition, i samband med namnbytet från Dynamics AX till Dynamics 365 for Operations, Enterprise Edition.

Namnet för den nya SaaS-versionen av NAV hann bli ännu lite längre, innan Microsoft istället lanserade kodnamnet Dynamics 365 'Tenerife', i oktober förra året. De informerade samtidigt om att den version som skulle släppas under våren 2018, skulle bli den sista att kallas Dynamics NAV.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Det leder oss fram till de senaste dagarnas avslöjande. Nämligen att det nya namnet för SaaS-versionen blir Microsoft Dynamics 365 Business Central. Vi vet också att det för tillfället endast är SaaS-versionen som får det nya namnet, och att on premise-versionen fortfarande kommer att heta Dynamics NAV 2018. Åtminstone till dess att nästa version av systemet släpps. Följer vi Microsofts tidigare lanseringsmönster, skulle det betyda att det borde hända någon gång under Q4 i år (2018).

Vi ser med spänning fram emot att få veta mer om Dynamics 365 Business Central, och lovar att återkomma med mer info så snart vi lagt vantarna på den.

Vill du veta mer om Dynamics NAV och Dynamics 365 Business Central? Kontakta mig!

Per Jorlind
Per Jorlind
Telefonnummer: 0708-76 90 12
E-postadress: per.jorlind@orango.se