Kristian Randel utsedd till Årets HR-profil 2018 | Orango

Kristian Randel utsedd till Årets HR-profil 2018

Kristian Randel Årets Hr Profil
Årets HR-Profil 2018 Kristian Randel tillsammans med förra årets vinnare Camilla Benckert.

Vi säger stort grattis till Orangos HR-chef Kristian Randel som kammade hem priset som Årets HR-profil 2018 när HR-Forum All Star gick av stapeln den 3 oktober i Malmö.

För fjärde året i rad arrangerade Roi Rekrytering "HR-forum All Star" där 120 HR-chefer från olika bolag och branscher i Skåneregionen deltog för att förkovra sig HR-relaterade ämnen men även för att ta del av prisutdelningen av Årets HR-profil 2018.

Årets kriterier till Årets HR-profil var; affärsförståelse, HR-kunnande, nytänkande och driv samt ”Employer branding” och kunskapen kring att effektivt implementera employer branding så att det gynnar både individ och organisation.

Jag är väldigt stolt över utmärkelsen som Årets HR-profil som är ett kvitto på att jag och Orango gör rätt saker inom HR-området med employer branding och medarbetarengagemang i fokus. Att göra alla medarbetare insatta i företagets mål och att arbeta fokuserat med måluppföljning är viktiga hörnstenar i mitt arbete.

Kristian Randel, HR-chef på Orango

Kristian Randel har varit på Orango sen starten av Kompetensor 2008 och har en lite annorlunda bakgrund jämfört med många av sina kollegor i HR-branschen. Kristian jobbade de första 10 åren efter sin magisterexamen i företagsekonomi, som konsult innan han valde att sadla om till HR-området. Han har sedan dess utvecklat Orangos HR-funktion i takt med att bolaget har växt från 20 medarbetare 2008 till drygt 150 medarbetare och har idag även rekryterat in en HR-kollega på Orango.

Årets jurymedlemmar består av fyra personer som är särskilt utvalda för deras kompetens inom HR och erfarenhet av att leda verksamheter. Juryn gav följande motivering till varför Kristian vann årets pris:

Kreativ, orädd och affärsdriven person är några av de ord man skulle vilja beskriva Kristian med. Under sina år som HR Manager på Orango har han gjort skillnad. I en bransch där det är hård konkurrens om att få in de bästa konsulterna har han lyckats attrahera spännande, duktiga och innovativa personer genom sina fantastiska platsannonser. Annonserna gör läsarna både glada och inspirerade och ansökningarna strömmar in. För Kristian är employer branding i stort sett allt och hans devis är att det viktigaste är att företaget gör bra saker. Gör man bra saker sprider detta sig och man blir ett attraktivt företag både internt och externt.

Kristian pratar mycket om det Moderna företaget som styrs av värderingar, frihet och möjligheten att få påverka från alla håll. Han tror inte på en massa styrdokument utan tror på en tydlig strategi och mål som bättre verktyg för att skapa en innovativ kultur och ett framgångsrikt företag. Kristian är inte traditionell utan en frisk fläkt som inspirerar och vågar sticka ut. Kristian är med andra ord en mycket värdig vinnare till Årets HR Profil Skåne!


För mer information:

Kristian Randel, HR-chef Orango Tel: 0768-52 54 17, e-mail: Kristian.randel@orango.se