Ett modernt affärssystem anpassat för it-bolag

Utmaningen för it-bolag är ofta att hålla ihop de många olika komponenterna i affären och hitta en röd tråd i den egna interna administrationen. Med affärssystemet Microsoft Dynamics NAV syr du enkelt ihop dina processer och flöden i en modern systemlösning anpassad för din bransch.

Hantering av fysiska produkter

Med integration till webshopen från Netset kan du automatiskt koppla ditt affärssystem till de stora distributörerna på marknaden. Det innebär att dina kunder kan lägga en beställning på en produkt som aldrig förut behandlats av din verksamhet. Ett automatiskt flöde skapar upp kundordern och produkten i ditt affärssystem med all information direkt från shoppen och kopplar sedan en inköpsorder so skickas till leverantören. Vi stöder självklart både lagerhanteringen i materialflödet och direktleveranser till kund med serienummerhantering och full spårbarhet.

Hantering av tjänster och licenser

För debitering av sådant som licenser, drift och supportavtal används den inbyggda funktionaliteten för avtal i lösningens avtalsmodul. Ett avtal kan ha flera rader för att motsvara hela åtagandet mot kunden och du väljer själv vad som ska faktureras, med vilken frekvens och hur länge avtalet gäller. Det finns självklart även funktioner för att periodisera intäkterna vid fakturering, valfritt antal perioder i förskott. Modulen hanterar även anbud för att underlätta i säljprocessen.

Licensintäkten kopplas sedan ihop med din leverantör av licenser. Du kanske köper användning per minut av en tjänst och behöver mäta utfallet mot det fastpris du debiterar dina kunder, eller helt enkelt få kontroll över att antalet licenser stämmer. På avtalet kan du också ha en produkt som du hyr ut kopplat till ditt anläggningsregister.

Traditionella tjänsteleveranser i projektform hanteras i Dynamics NAVs projektmodul. Din personal tidrapporterar på ett projekt och timmarna faktureras vidare enligt en prislista eller enligt procentuella påslag. Dynamics NAV har mobila klienter för alla enheter så ingen extern hantering av tidrapportering behövs.

Vill du veta mer om hur Dynamics NAV kan effektivisera din verksamhet? Kontakta mig!

Kontaktperson

Per Jorlind
Per Jorlind
Telefonnummer: 0708-76 90 12
E-postadress: per.jorlind@orango.se

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår Privacy Policy.